Clover Bluegrass Boys @ de Boemerang

Op woensdag 17 mei staat winnaar van de Gouden Pet in de Boemerang. Clover Bluegrass Boys is in 2022 door de vakjury van het straatfestival gekozen tot beste muzikale act. Aangezien het weer nog niet optimaal is, heeft de Boemerang de muzikanten naar binnen gehaald. De deuren zijn geopend vanaf 20.30 uur en de locatie is te vinden aan de Huetingstraat 36 in Katwijk a/d Rijn. Aangezien donderdag een nationale feestdag, hoeft er geen rem op deze avond. Entree is gratis!

In de bollenstreek zijn de Clover Bluegrass Boys die al meer dan 25 jaar aan de muzikale weg timmeren. De spil van de band wordt gevormd door de gebroeders Henk en Peter van Klaveren. Al meer dan 20 jaar worden zij muzikaal en vocaal bijgestaan door de uit Noordwijk afkomstige Michiel Hekkens en bassist Frank van der Starre uit Leiden.

Anders dan het slaafs imiteren van Amerikaanse idolen zocht de band door de jaren naar een eigen stijl en menen die gevonden te hebben in wat ze zelf aanduiden als garage bluegrass. Henk en Peter van Klaveren schrijven zelf ook songs die op het repertoire staan of gestaan hebben. Verder bestaat dit uit een onnoemelijk aantal obscure – en minder obscure bluegrass klassiekers, fiddle deunen, uit de tijd van de Ierse pioniers, maar ook verrassende covers van country -, rock -, pop en soulhits.

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *