Over ons

Geschiedenis

De boemerang heeft een rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1971 toen door vrijwilligers van de Open Hof kerk in Katwijk het idee kwam om een centrum voor de jeugd te openen. Met beperkte middelen werd er begonnen om activiteiten te organiseren voor de jeugd.

Eind jaren tachtig is er begonnen met de nieuwbouw van het centrum. De jeugd heeft nu echt een eigen plek in Katwijk aan de Rijn. Na vele jaren van verschillende vrijwilligers en besturen is “De Boemerang” nog steeds een begrip in Katwijk.

Samenwerking

Het centrum heeft in de loop van de jaren diverse partnes gevonden waar ze mee samenwerken. Met deze partnes verzorgen wij verschillenden avonden voor diverse doelgroepen. De partners waar wij mee samenwerken zijn:

Tegenwoordig

Meer dan 50 jaar na de oprichting staat er nu een modern jongerencentrum met vele mogelijkheden. De vrijwilligers hebben zich de afgelopen jaren ingezet om het centrum te laten draaien. Vele lokale en landelijke bandjes hebben op het podium gestaan in “De Boemerang”.

Met regelmaat staat er een bandje in de boemerang of word de altijd drukbezochte muziekquiz georganiseerd. Naast deze “kleine” evenementen gaan onze vrijwilligers grote projecten ook niet uit de weg.

Zo hebben wij 3 grote benefietconcerten georganiseerd voor Warchild in de Open Hof kerk. De bekende Nederlandse band Volumia naar Katwijk gehaald tijdens het 30 jarig jubileum. Een openlucht concert georganiseerd tijdens het 35 jarig jubileum met Try Out. En natuurlijk niet te vergeten; de jaarlijkse najaarsfeesten in augustus, waar heel Katwijk kan komen genieten van livemuziek.

Vrijwilligers

De Boemerang kan alleen maar bestaan dankzij de inzet van onze enthousiaste vrijwilligers. Op donderdag, vrijdag en zaterdagavonden verzorgen zij uitvoerende en organiserende taken als: achter de bar staan, muziek draaien, optredens van bands/DJ’s regelen, feestavonden organiseren en ervoor zorgen dat onze bezoekers het naar hun zin hebben. Hier mag ook de jaarlijkse Feestweek niet ontbreken. 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om op deze avonden en/of de Feestweek mee te helpen! Als je interesse hebt, loop dan gerust bij ons binnen. Je kunt natuurlijk ook een mail sturen, dan nemen wij contact met jou op.